Personalvetarstudent som vill ha praktisk erfarenhet?

2018-01-13

Tänk vilka möjligheter som öppnas om du under din studietid får lära känna en hel drös rekryterare?! Och medan du jobbar och tjänar pengar samlar du praktisk erfarenhet av det du studerar. Hos oss finns helt enkelt extrajobbet som ger dig en raketstart i karriären – och vi vågar lova att du kommer ha riktigt kul på vägen!

OM TJÄNSTEN

Som Staffing & Recruitment Assistant på Academic Work får du testa på stora delar av personalvetaryrket och får på så sätt viktiga erfarenheter som kompletterar det du läser. Rollen är ett extrajobb som ger utrymme för egna initiativ och ansvarstagande – samtidigt som du får möjlighet till både insyn och kunskaper i många olika branscher. Du blir en del av en stark kultur som genomsyras av energi, utvecklingsfokus och mycket hjärta.

Sarah, Staffing & Recruitment Assistant och personalvetarstudent säger så här om rollen:

”Det mest värdefulla är att jag får testa på många olika aspekter av personalvetaryrket, då jag får använda det jag lär mig i skolan i praktiken. I rollen får jag erfarenhet inom rekrytering och HR-arbete. Det har fått mig att inse vad just jag är duktig på, vad jag tycker är roligt och vad jag vill arbeta med i framtiden. Ett stort plus är också att jag får möjligheten att arbeta med fantastiska kollegor och skapa ett starkt nätverk inför framtiden.”

ARBETSUPPGIFTER

Som assistent hos oss har du en viktig roll i att stötta våra konsultchefer och rekryteringskonsulter i deras arbete. I första hand kommer du vara sysselsatt med att:

* Ansvara för urvalsprocesser och CV-selektering

* Kontakta kandidater och göra telefonintervjuer

* Ta referenser via telefon

* Skapa annonser och affischer för aktuella tjänster

* Skriva kandidatpresentationer till kunder

* Hjälpa till med lönehantering och arbetsgivarintyg

Genom vårt Assistant Training Program får du stöd och vägledning för att ta dig an fler uppgifter och allt mer ansvar i takt med att du blir varm i kläderna. På sikt kommer du hålla i intervjuer och ta ett större ansvar för hela rekryteringsprocesser. Tjänsten som Staffing & Recruitment Assistant ger dig värdefulla erfarenheter om du tänker dig en karriär inom rekrytering och HR. De flesta av våra assistenter får sitt första heltidsjobb hos oss – eller hos någon av våra spännande kunder.

VI SÖKER DIG SOM

Vi söker dig som…

* Studerar på universitet, gärna inom personalvetenskap eller beteendevetenskap, och tar examen tidigast sommaren 2020. Då vi ser långsiktigt på denna tjänst är det också ett krav att du inte har någon utlandstermin planerad under denna tid.

* Har arbetslivserfarenhet inom service och kundkontakt.

*Har goda kunskaper i svenska och engelska, då arbetsuppgifterna kräver det.

* Har B-körkort

Det är meriterande om du sedan tidigare har erfarenhet av:

* Administrativt arbete

* Försäljning

Mer information

* Att arbeta med personal

Givetvis är det också ett plus om du är intresserad av att fortsätta din karriär på Academic Work efter avslutade studier. Vår assistentstyrka är en viktig rekryteringsbas för oss när vi till exempel rekryterar nya Consultant Managers.

Som person är du bekväm med att ha telefonen som arbetsredskap och du är kommunikativt skicklig i både tal och skrift. Vidare är du en person som ser vad som behöver göras och tar egna initiativ. Du kan snabbt anpassa dig efter ändrade förutsättningar och är orädd inför nya situationer.

ÖVRIG INFORMATION

* Start: Februari

* Omfattning: Ca 12 timmar per vecka, fördelat på hel- eller halvdagar. Vi ser gärna att du vill jobba heltid ett par veckor under sommaren

* Lön: Timlön enligt avtal

* Placering: På vårt kontor i Örebro

* Kontaktuppgifter: Anna Enberg, Talent Acquisition Manager

* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på talentacquisitionlin@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

INFORMATION OM FÖRETAGET

Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På Jobba Hos Oss får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här! Varmt välkommen!

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Rekryterare/Rekryteringskonsult hos Academic Work i Örebro genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Academic Work
Drottninggatan 23
58225 Linköping

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Anna Enberg

Till webb­ansökan 

Mer information