Roligt extrajobb som kundtjänstmedarbetare i Borås

2019-04-25

Jappa söker efter lämpliga kundtjänstmedarbetare till en mycket populär arbetsgivare inom hemelektronik. Företaget är beläget i Borås.

Kundtjänstavdelningen hanterar inkommande telefonsamtal, frågor kring leverans, rådgivning kring produkter och andra servicekopplade sysslor. Vårt intryck av företaget är att de verkligen månar om personalen och anstränger sig för att göra arbetsplatsen till en plats dit man längtar och där man trivs.

Företaget söker nu efter personal som primärt vill jobba heltid under sommaren.

Rekryteringen görs via Jappa, så skapa ett konto på www.jappa.jobs och lägg därefter upp dig under rollen "Kundtjänst och support" i Borås. Glöm inte heller att lägga till din tillgänglighet.

När du gjort detta registreras ditt intresse för rollen. Vi på Jappa kommer tillsammans med kunden att söka och filtrera bland lämpliga kandidater och skicka intervjuförfrågan och erbjudanden till dig genom Jappa. Notera att vi inte tar emot ansökningar via e-post eller brev.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom service och gärna erfarenheter från arbete inom detaljhandel, hemelektronik eller liknande.

OBS! För att vara aktuell för tjänsten ska du ha fyllt 18 år.

******************************

Jappa är den nya lösningen för timarbete och extraarbete. Du som söker efter extraarbete lägger upp din profil på Jappa och har därefter möjlighet att bli kontaktad av företag som vill anlita dig för extraarbete på dina villkor. Du anger själv din tillgänglighet, var du vill jobba och vilka löneanspråk du har.

TIPS: Vi har märkt att våra kundföretag hellre anlitar personer som har väl ifyllda profiler och som motiverar varför de passar just i den roll de lagt upp sig på. Kontakta oss på Jappa på chatten som finns på www.jappa.jobs om du vill ha hjälp att förbättra din profil.

*******************************

Mer information

www.jappa.jobs

Vi på Jappa strävar efter att erbjuda våra kunder personal som verkligen märks och som gör positiv skillnad i våra kunders verksamheter.

Jappa söker nu glada och positiva individer som vill arbeta med kundtjänstarbete i Borås inom teknik och hemelektronik. Arbetet handlar om att hantera kunders frågor och önskemål, alltifrån frågor kring leverans, produkter, villkor till service och reklamationer.

För att utföra jobbet väl tror vi att du har har tidigare erfarenhet från något serviceyrke, gärna inom detaljhandel. Du tycker även om att sälja, både i butik och via telefon. De som jobbar på företaget gillar hemelektronik och har ett intresse för ny, spännande teknik. Vi tror att du också har det!

Har du tidigare erfarenheter från telefoniarbete eller kundservicebranschen ser vi det som meriterande samt om du pratar några andra nordiska språk! Självklart både pratar och skriver du på svenska och engelska.

Du är självklart van vid att jobba med datorer och du behärskar Officepaketet. Har du tidigare erfarenheter från jobb i affärssystem så är det meriterande.

För att göra en bra insats behöver du behärska flytande svenska och engelska. Ytterligare språk ses som en merit.

Du trivs med högt tempo och har en pedagogisk ådra som du använder för att lotsa kunder rätt i sina frågor.

Om dessa egenskaper passar in på dig kommer du att passa i rollen.

Jappa är lösningen för den nya tidens behov av bemanning och extrapersonal. Genom att ha ett konto på Jappa finns du tillgänglig för flera passande arbetsgivare, du anger själv dina önskade arbetsvillkor.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Kundtjänstmedarbetare hos New Terms AB i Borås genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

New Terms AB
Avenyn 37
41136 Göteborg

Telefonnummer: 0703742246

E-post: info@jappa.jobs

Till webb­ansökan 

Mer information